Hoe communiceer je als middelgrote stad over innovatie?

Dat was de vraag die Stad Mechelen aan Trendhuis stelde. We besloten het antwoord in een kookboek te gieten. Aan de basis van dat boek liggen de ervaringen van Brugge, Delft, Mechelen en Saint-Quentin. Die vier middelgrote steden vormden samen met hun professionele partners het Europees project SCIFI.

SCIFI, dat hier voor Smart Cities Innovation Framework Implementation staat, had als doel om innovatie in middelgrote Europese steden te accelereren. Dit door snel prototypes te testen, ervaringen op te doen, te leren en vervolgens nieuwe dingen te proberen. Zo legt Jan Vanbockrijck, projectmanager van Stad Mechelen, het ook uit in dit Planet Future artikel.

Samen met Vanbockrijck en zijn internationale collega’s stelde Trendhuis een lijst op met ingrediënten die je nodig hebt om een smart city bij elkaar te koken. Denk hier maar aan duidelijk gearticuleerde behoeften, steun van de stakeholders, samenwerking met andere steden, enz. Daar stopten we niet. Naast de ingrediëntenlijst zijn er ook nog tien andere hoofdstukken. Hier presenteren we een breed scala aan onderwerpen zoals open data, ecosystemen en innovatief aankopen. Kortom, het kookboek is the place to be voor informatie rond smart cities.

Wil je het kookboek lezen? Download het hier! Graag meer info over SCIFI? Lees dit artikel op de website van Stad Mechelen.