Weet u waar naartoe met uw organisatie?

Innoveer met inzicht

Weet u waar opportuniteiten zich schuilhouden? Stapt u gericht de toekomst tegemoet?

Onze trendstudies en trendanalyses rond duurzaam bedrijfsbeleid, humanresources en consumentenbenadering geven u een helder inzicht in de markt waarin u actief bent of wilt worden.

  • Duurzaamheidsonderzoek: ontdek hoe ver u staat op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen in vergelijking met andere organisaties
  • Consumentenonderzoek: kom te weten wat uw klanten van u verlangen en verwachten
  • Arbeidsmarktonderzoek: wat zijn de trends en evoluties op de arbeidsmarkt en welke impact hebben ze op uw organisatie?
  • Humanresourcesbeleid: Ons HR-platform WisKeys biedt u sleutels naar een eigentijds en toekomstgericht humanresourcesbeleid met diepgaande dossiers, sprekende cases en ruimte voor interessante opinies. Graag werken we samen aan een harmonieuze aanpak.
  • Trendlezing of workshops: we delen met plezier onze inzichten op maat van uw bedrijf, federatie of organisatie.

Wij detecteren voor u relevante opportuniteiten en adviseren u zodat u een weloverwogen keuze kan maken. Mis niets!

We kijken uiteraard niet alleen wat er in België leeft, maar duiken ook de grens over, o.a. met onze Europese samenwerkingsprojecten.

Duurzaamheidsonderzoek

Consumentenonderzoek

Arbeidsmarktonderzoek

HR-beleid

Advies, trendlezingen & workshops

Europese samenwerkingsprojecten

duurzaamheidsonderzoek

Hoe duurzaam bent u? En uw klanten?

CSR monitor

Consumenten hechten veel belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), zo blijkt uit onze studies voor retailfederatie Comeos. Ervoor extra betalen, dat is andere koek! Haal uit onze analyses uw inzicht in het denken, doen en de motivaties van uw klanten.

Speel met uw bedrijf volop in op deze verwachtingen.

Weet u bovendien dat u met maatschappelijk verantwoord ondernemen kosten kan besparen? Begin er vandaag nog aan. We brengen uw huidige situatie in kaart, ondersteunen u met concreet advies en helpen u om uw volgende stappen te zetten.

We willen klaar zijn voor de arbeidsmarkt van de toekomst. Daarom zetten we in op de Werkbarometer. Want enkel als we weten welke uitdagingen nog staan te wachten, kunnen we ons erop voorbereiden en inspelen op mogelijke knelpunten.

Partner van CSR monitor
arbeidsmarktonderzoek

Sta stevig op de arbeidsmarkt

werkbarometer

Hoe kijken werknemers en werkgevers naar jobs en de arbeidsmarkt? Wat zijn hun bezorgdheden? Hoe zien zij de arbeidsmarkt evolueren? Onze jaarlijkse werkbarometer geeft inzichten en legt trends doorheen de jaren bloot, telkens aangevuld met extra focus op een specifiek jaarthema. Het is de basis voor uw toekomstgericht humanresourcesbeleid. We adviseren u graag op maat van uw organisatie of sector. Ontdek hier alvast de Werkbarometer 2020.

We willen klaar zijn voor de arbeidsmarkt van de toekomst. Daarom zetten we in op de Werkbarometer. Want enkel als we weten welke uitdagingen nog staan te wachten, kunnen we ons erop voorbereiden en inspelen op mogelijke knelpunten.

Partner van de Werkbarometer diversiteit

Sterke voeding voor een eigentijds humanresourcesbeleid!

Ons online HR-platform WisKeys biedt u telkens weer kwaliteitsvole inspiratie om uw HR-beleid toekomstgericht en duurzaam uit te bouwen. Artikels, dossiers, getuigenissen en praktische tips online en in de mailbox. Interessant om te volgen, lonend om mee aan de slag te gaan! WisKeys is een gewaardeerde vaste waarde in de HR-community. www.wiskeys.be

wiskeys

consumentenonderzoek

Geef uw klantenervaring een boost

Marketingstrategie voor Obumex

We stelden het DNA van Obumex niet alleen scherp met een uitgebreide, internationale desk research en een brain research met diepte-interviews, maar ook met een stevige portie ‘mystery shopping’ in de Obumex-winkels.”

We distilleerden het DNA van Obumex niet alleen via een uitgebreide, internationale desk research en een brain research met diepte-interviews, maar ook via een stevige portie ‘mystery shopping’ in de Obumex-winkels. Op de winkelvloer werd de conclusies vertaald naar een nieuwe salesaanpak. De motiverende workshop trok het team mee in deze Obumexperience. Om de klanten van Obumex te doen dromen maakte Trendhuis het concept voor een oogstrelend trendboek en minimagazines. Minimalistisch of conceptueel: elk detail telt.

We stelden het DNA van Obumex niet alleen scherp met een uitgebreide, internationale desk research en een brain research met diepte-interviews, maar ook met een stevige portie ‘mystery shopping’ in de Obumex-winkels.

Ontwikkeling nieuwe
concepten en methoden

Samen met Europese partners bedenkt en ontwikkelt Trendhuis regelmatig nieuwe concepten en methodes rond duurzaam personeelsbeleid en de implementatie van duurzaamheid en een SDG-strategie in bedrijven en organisaties. Deze projecten zijn in opdracht van het Europees Sociaal Fonds (ESF), Erasmus+ of Interreg.

Werf een medewerker met een beperking aan!

Het Welcome2Work-project motiveert werkgevers om mensen met een beperking aan te werven en te integreren op de werkvloer en hun doorstroom van de sociale naar de reguliere economie te bevorderen, met oog voor hun individuele competenties en talenten.
Projectwebsite
Meer info over dit project

Meer duurzaam werken

Time4Society Europe ontwikkelt innovatieve methoden en tools die 'Continuing Professional Development' (CPD) verbinden met ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’ (MVO/CSR) en de ‘Sustainable Development Goals’ (SDG's). We nodigen bedrijven en hun werknemers uit om op een duurzame manier te werken en helpen hen meer over zichzelf te ontdekken, teamwerk te verbeteren en hun potentieel te ontwikkelen o.a. via teambuildingactiviteiten.
Projectwebsite

MVO, met de juiste competenties

Time4SustainableDevelopment stimuleert Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en promoot de 17 VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG's) als referentiekader voor organisaties en bedrijven. Concreet richt het project zich op de verbetering van competenties van Adult Educators (AE) zoals trainers en HR-professionals op het gebied van duurzaamheid. Zij kunnen dit proces ondersteunen met behulp van Continuing Professional Development in bedrijven en organisaties.
Projectwebsite


Nieuwsgierig? Meer weten?

Nathalie Bekx, CEO
nathalie.bekx@trendhuis.be
015 28 54 00

Katleen Weytjens, directeur
katleen.weytjens@trendhuis.be
015 28 54 03

privacy policy