Koning Auto en Koningin Radio: een geslaagd huwelijk

Nergens is het zo fijn muziek luisteren als in de auto. Dat mag via de radio zijn, want Spotify en andere streamingdiensten hebben diens stekker er nog lang niet uitgetrokken. Integendeel: de radio staat nog steeds sterk. Vlamingen tasten niet makkelijk in hun geldbuidel voor muziek, tenzij voor concerten en festivals. Dat zijn enkele resultaten van onze peiling naar muziekbeleving in Vlaanderen.

Lees meer

Wankel vertrouwen in ons medianieuws

Een op de twee Vlamingen heeft vertrouwen in de Belgische media, maar een op de drie is dat vertrouwen kwijt. Tv vinden we het meest betrouwbare kanaal. En bij twijfel gaan mannen vaker dan vrouwen zelf op zoek naar de waarheid. Dat zijn de grote conclusies van ons trendonderzoek naar vertrouwen in de media. Oh ja, en we waagden ons ook aan clickbait: onze resultaten geloof je nooit!

Lees meer

Lang leve bier, Brugge en België!

Driekwart van de Vlamingen is trots om Belg te zijn. Verantwoordelijk voor zoveel nationale trots zijn ons bier, onze steden - met Brugge op kop - en onze keuken. België barst? Nee, België eet en drinkt!

Lees meer

8 op 10 Vlamingen vinden hun werk betekenisvol

82% van de Vlamingen vindt zijn werk betekenisvol. Die betekenis halen ze steeds minder uit de ‘traditionele’ carrière, en almaar vaker uit zelfontplooiing en maatschappelijke betekenis. Dat blijkt uit een studie van Trendhuis bij 1.000 Vlamingen.

Lees meer

Wil je meedoen aan toekomstig onderzoek? klick hier

{ BreezingForms : Trendbarometer }